Vstupenky

Popis akce

Rádi bychom vás srdečně pozvali na tradiční VÝSTAVU HUB, která představuje čerstvě utržené houby z našeho i okolních regionů. Tato fascinující událost je určena všem příznivcům mykologie a milovníkům přírody.

Chceme, abyste se s námi podělili o své zajímavé houbařské nálezy. Pokud jste našli nějaké fascinující houby, přineste je s sebou na výstavu a sdílejte své zážitky s ostatními členy mykologického klubu. Společně můžeme objevovat bohatství a rozmanitost hub, které nás obklopují.

Jedním z vrcholů výstavy bude ukázka hub pod binokulárním mikroskopem. Budete mít možnost prozkoumat mikroskopickou strukturu hub a objevit jejich fascinující svět na malé úrovni. Odborníci vám ukážou, jak se rozpoznávají jednotlivé druhy pomocí mikroskopických znaků.

Gurmáni se mohou těšit na řadu kulinářských houbových specialit jako guláš a polévku z hub, smaženici, houbový špíz, kváskový chléb s hlívovou pomazánkou. Nebude chybět ani kvašený nápoj z kombuchy a čagy, sušené houby a zavařeniny.

Po celou dobu výstavy bude pro zájemce o odbornou determinaci hub otevřena mykologická poradna.

Připraveny jsou zajímavé přednášky RNDr. Jana Wiplera, Ph.D. jednoho z našich předních odborníků na mykologii.

Pátek 18. 10. 2024 16.00 - Mycelium kolem nás i v nás.

Sobota 19. 10. 2024 11.00 - Ekologické vztahy bezobratlých a hub

Těšíme se na vaši účast na VÝSTAVĚ HUB a na setkání s vámi v příjemné atmosféře plné houbařských příběhů a poznání. Přijďte do výstavní haly A užít si krásu a tajemství světa hub!

-------------------------------

Pořadatelem akce je HOBBY VÝSTAVIŠTĚ. Pro informaci k akci prosím kontaktuje p. Čagánka na telefonním čísle 604 670 861.

Otevírací doba

Pátek 18. října 2024 13:00 - 19:00
Sobota 19. října 2024 08:00 - 15:00

Ceník

dospělí 80,- Kč
děti do 150 cm ZDARMA
držitelé ZTP ZDARMA
držitelé ZTP/P včetně doprovodu ZDARMA

Parkování

Parkování je zdarma.
Parkoviště má kapacitu přes 2500 míst.

Další akce, které by Vás mohly zajímat